Bericht

15-02-2012Alles op alles zetten voor overname NedCar

De CDA-fractie wil dat alles op alles wordt gezet om een geschikte overnamekandidaat te vinden voor Nedcar in Limburg. Vorige week liet Mitsubishi weten de fabriek in het Limburge Born te sluiten. Zo’n 1500 mensen zullen hierdoor hun baan verliezen.
 
Eerder vandaag vond een manifestatie plaats van werknemers van NedCar. Minister van Economische Zaken Maxime Verhagen, fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma en woordvoerder Ad Koppejan waren daar ook om de mensen een hart onder de riem te steken. Verhagen beloofde daar zijn uiterste best te doen om een investeerder te vinden voor NedCar.
 
‘Onze eerste zorg gaat uit naar de mensen die als gevolg van de sluiting hun baan zullen verliezen. NedCar, Mitsubishi, provincie en gemeente moeten er nu alles aan doen om de fabriek overgenomen te laten worden. We kunnen niets beloven maar we gaan ons best doen’, aldus woordvoerder Ad Koppejan.
 
Wanneer werknemers toch hun baan zullen verliezen wil het CDA dat Mitsubishi zich aan de afspraken houdt die in het sociaal plan staan. Minister Verhagen moet daarop aandringen bij de topman van Mitsubishi, die hij deze maand spreekt.
De ontslagen medewerkers moeten ook van werk naar werk worden begeleid. Hiervoor lag een banenplan om minder inzetbare werknemers aan nieuw werk te helpen. Koppejan: ‘Wij horen van minister Kamp graag de status van dat plan’.
 
Daarnaast is het vertrek van NedCar erg schadelijk voor de economie en werkgelegenheid van heel Limburg. De werkloosheid daar is al wat hoger dan elders in Nederland. Daarom wil het CDA alles inzetten om het tij te keren. Want in Limburg liggen economische kansen door de gunstige ligging vlakbij andere landen. Deze regio wist vorig jaar de meeste buitenlandse investeerders te trekken.
In de omgeving zijn banen genoeg. Belemmeringen die er zijn voor mensen om in België en Duitsland aan de slag te gaan moeten worden weggenomen.

Berichtenservice

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de polls en andere berichten van Ad Koppejan? Schrijft u zich dan in voor de berichtenservice.