Bericht

25-05-2010Bezoek aan dak- en thuislozen opvang in Vlissingen

Vandaag heb ik samen met CDA collega Sabine Uitslag een bezoek gebracht aan de dak- en thuislozen opvang Het Witte Huis in Vlissingen. Zie ook de video opnamen. We hebben daar openhartig gesproken met de bewoners en de zorgverleners.

Ik vond de verhalen die men ons vertelde aangrijpend. Het doet je beseffen hoe kwetsbaar het leven is. Je huis verliezen, dakloos worden, het kan ons allemaal overkomen als de omstandigheden in je leven even sterk tegen zitten. Of zoals hulpverlener Richard Wolf het verwoorde; het zijn de kruispunten in je leven waarin je door tegenslag, jezelf helemaal kunt verliezen en de weg kwijtraken.

Hoe belangrijk is het dan dat er mensen zijn die je opvangen en helpen je zelfvertrouwen te herwinnen. Hier wordt heel belangrijk werk verricht. Rick, Sam en al die anderen, bedankt voor jullie persoonlijke verhalen. Belangrijk om mee te nemen naar Den Haag. Belangrijk ook dat jullie een nieuwe kans krijgen om van je leven wat te maken met zelfstandig wonen en werk. Daar moeten wij ons in de Tweede Kamer ook voor inzetten.

Berichtenservice

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de polls en andere berichten van Ad Koppejan? Schrijft u zich dan in voor de berichtenservice.