Bericht

29-05-2010De Zeeuwen in gesprek met Balkenende, Donner en Verhagen

Bezoek van Balkenende, Donner en Verhagen aan Zeeland in kader van verkiezingscampagne 2010

Vandaag zijn op mijn verzoek minister-president Balkenende, minister van Buitenlandse Zaken Verhagen en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Donner, in gesprek gegaan met de Zeeuwen over de zaken die hen bezighouden. We hadden de ministers uitgenodigd om mee te varen op een rondvaartboot door de Zeeuwse havens. Naast de ministers waren zo'n honderd Zeeuwen aan boord, afkomstig uit de verschillende geledingen van de Zeeuwse samenleving. Zie ook de reportage op Omroep Zeeland

In een gespreksmarathon moesten de ministers, aangevuld met 3 Zeeuwse CDA Tweede Kamerkandidaten, 2 CDA gedeputeerden en de CDA dijkgraaf, 9 thema tafels langs. De aanwezige Zeeuwen zijn werkzaam in de voor Zeeland belangrijke sectoren als toerisme, haven & industrie, landbouw, visserij, zorg en onderwijs. Daarnaast was er ook een tafel met jongeren en één met ondernemers van de CDA Business Club. 

De CDA politici en bestuurders hebben tijdens deze vaartocht het nodige huiswerk meegekregen. Er waren vragen over het instandhouden van het voorzieningenniveau in Zeeland, over de uitvoering van Natura 2000 en het terugdringen van het aantal regels. De CDA vertegenwoordigers beloofden de komende jaren met deze onderwerpen aan de slag te gaan.
Na afloop sprak iedereen van een zeer geslaagde en leerzame middag.

Berichtenservice

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de polls en andere berichten van Ad Koppejan? Schrijft u zich dan in voor de berichtenservice.