Bericht

07-02-2012Gesprekken Tweede Kamer met directie en OR NedCar, Provincie Limburg en bewindslieden Verhagen en Kamp over toekomst NedCar

Op initiatief van CDA zal de Tweede Kamer op 8 en 9 februari, zich laten informeren over toekomstmogelijkheden NedCar

Als Tweede Kamer willen wij van alle betrokken partijen horen welke mogelijkheden zij zien voor NedCar in Born om een doorstart te maken. Maandag 6 februari werd bekend dat Mitsubishi Motors voor 2013 stopt met de productie van auto's in Europa, inclusief de productie van wagens bij Nedcar in Born. Ik heb toen samen met VVD’er Schaart, PvdA’er Smeets en PVV’er Graus, met spoed gevraagd om vertrouwelijke overleggen tussen de Kamercommissie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie met de ministers Verhagen en Kamp, met de provinciale bestuurders en met de ondernemingsraad en directie van NedCar.

Het CDA wil op deze manier horen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn om NedCar voor Nederland en Limburg te behouden. De meer dan 1500 medewerkers en hun gezinnen zitten op dit moment in grote onzekerheid en hebben behoefte aan duidelijkheid. Ook talloze toeleveringsbedrijven verkeren in grote onzekerheid. Op woensdag 8 februari zullen wij spreken met de OR en de directie van NedCar en met een vertegenwoordiging van het Provinciaal Bestuur van Limburg. Op donderdag spreken we met minister Verhagen van EL&I en minister Kamp van SZW.
Volgende week zal er waarschijnlijk in de Kamer een debat plaatsvinden over NedCar.

 

Berichtenservice

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de polls en andere berichten van Ad Koppejan? Schrijft u zich dan in voor de berichtenservice.