Bericht

29-02-2012In debat over 24-uurseconomie bij het CDA Aalsmeer

Woensdagavond 7 maart organiseren het CDA Aalsmeer en het CDJA een debatavond over de ’24-uurseconomie, 7 dagen per week’. Woordvoerder economische zaken in de Tweede Kamer voor het CDA Ad Koppejan is een van de sprekers. Iedereen is welkom: ook andere partijen in de Aalsmeerse politiek zijn uitgenodigd in De Oude Veiling. Inloop vanaf 19.30 uur, start 20.00 uur en informele afronding vanaf 22.00 uur. De debatavond van het CDA belooft ook echt debat op te leveren. De eerste spreker is CDA-wethouder Ad Verburg, die economische zaken in zijn portefeuille heeft. Hij houdt een ultrakorte inleiding over wat er op zijn terrein als wethouder in de afgelopen twee jaar is bereikt en kijkt vooruit naar de komende twee jaar. Uiteraard is er gelegenheid met Verburg in discussie te gaan. Tweede Kamerlid Ad Koppejan gaat vervolgens in op de CDA-visie op de ’24-uurseconomie, 7 dagen per week’. Vooral de leden van het CDJA, dat mede-organisator is van de debatavond, kijken uit naar de discussie met Koppejan. ,,Het stond al op de rol, een avond over de economie en Aalsmeer. De in de gemeenteraad aangenomen motie om op zondag van 16.00 tot 20.00 uur twee winkels open te stellen, maakt dit onderwerp extra actueel’’, aldus CDA voorzitter Hermen de Graaf.

Nieuwe formule
Na de presentatie van Koppejan en de discussie hierover zijn er vanaf 21.00 uur drie stellingen, waarover voor- en tegenstanders en bezoekers debatteren. Hiervoor zijn vertegenwoordigers van de andere politieke partijen uitgenodigd. Fractievoorzitter Jaap Overbeek van het CDA poneert een stelling over de noodzaak van voorgeschreven rust en reflectie. CDA-bestuurslid Christiaan Keijzer benadert de 24-uurseconomie vanuit de zorg. CDA-raadslid en CDJA’er Robbert-Jan van Duijn neemt het in het debat op met een voorstander van de winkelopenstelling. De debatten worden afgerond met een stemming, waarbij de bezoekers via stemkastjes kunnen aangeven wie de discussie heeft gewonnen.

Na de drie stellingen en de debatten hierover is er een afrondende plenaire discussie. ,,Er leeft veel in Aalsmeer en we willen graag ook met vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven en met de burgers in discussie’’, aldus Verburg en Overbeek.

Berichtenservice

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de polls en andere berichten van Ad Koppejan? Schrijft u zich dan in voor de berichtenservice.