Bericht

08-06-2010Reportage Omroep Zeeland; heeft Zeeland jongeren voldoende te bieden?

Ik mocht voor een dag verslaggever zijn voor omroep Zeeland, zie het resultaat.

Heeft Zeeland jongeren na hun studie voldoende te bieden om hier te blijven wonen? Dat was de vraag waarmee ik als verslaggever in tijdelijke dienst, voor Omroep Zeeland op pad ben gegaan. s' Avonds is de reportage uitgezonden voor Omroep Zeeland Televisie.

Studenten trekken weg uit Zeeland
Uit de reacties op de poll op mijn website bleek al dat Zeeland voor meer dan de helft van de jongeren geen aantrekkelijke provincie is om na hun studie te blijven wonen. Dat kan in de toekomst best wel voor de nodige problemen gaan zorgen. Want wanneer deze trend zich doorzet dan hebben scholen in Zeeland straks onvoldoende leerlingen en voetbalclubs kunnen dan geen elftal meer samenstellen. En waar moeten werkgevers dan hun personeel vandaan halen?

Op de Hogeschool Zeeland ben ik het gesprek aangegaan met studenten die weinig kans zien op een goede baan na hun studie in Zeeland. In hun ogen wordt te vaak gevraagd om kandidaten met ervaring en krijgen ze te weinig kansen van ondernemers, o.a. wanneer het gaat om stageplaatsen.

Jonge Zeeuwse ondernemer
Ik heb ook een ondernemer opgezocht, de 26-jarige Jonachan Bax, eigenaar van Bax-shop.nl in Goes. Hij heeft wel bewust gekozen om te starten in Zeeland. Zijn webshop verkoopt professionele geluidsapparatuur en is één van de snelst groeiende ondernemingen in Nederland. Hij wil gaan uitbreiden en heeft volop nieuwe jonge mensen nodig. Hij doet zo 5 stageplaatsen in de aanbieding. Hoezo geen kansen voor jongeren in Zeeland!
Klik hier voor de volledige reportage op Omroep Zeeland.

Berichtenservice

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de polls en andere berichten van Ad Koppejan? Schrijft u zich dan in voor de berichtenservice.