Bericht

14-10-2011Samenwerking PVV valt Koppejan zwaar

PZC, 14 oktober door Jeffrey Kutterink

Foto van persfotograaf Dirk Hol

Den Haag - De samenwerking met de PVV valt CDA-Kamerlid Ad Koppejan niet mee. Het optreden van PVV-leider Geert Wilders noemt hij 'respectloos'. En de PVV neemt volgens hem 'geen enkele verantwoordelijkheid voor belangrijke vraagstrukken'.
Koppejan schrijft dat in een e-mail aan alle 'geestverwanten' die hem een jaar geleden rondom het beruchte CDA-congres in Arnhem bestookten met verontruste mailtjes. Op het congres stemde tweederde van de aanwezigen in met de gedoogconstructie met de PVV. De Kamerleden Koppejan en Kathleen Ferrier stemden tegen.

Definitieve, afgewogen oordelen zijn nog niet mogelijk, schrijft Koppejan. Daarvoor is het te vroeg en zit het kabnet te kort. Toch maakt hij een tussenbalans op. Me de VVD valt goed samen te werken, stelt Koppejan vast. "Het kabinet geeft goede invulling aan wat nu aan beleid nodig is om Nederland door de huidige financieel economische crisis te loodsen. (...) De samenwerking met de PVV valt mij niet mee. Het respectloze optreden van Wilders tijden de laatste Algemene Beschouwingen sprak boelkdelen. Daarmee wordt het aanzien van de hele politiek beschadigd. Daarom was ik blij met de opstelling van onze fractievoorzitter, Sybrand van Haersma Buma. Hij nam ondubelzinnig afstand van Wilders' 'onbeschaamdheden'." Koppejan vindt dat 'de PVV zich drukt'. "De partij neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor belangrijke vraagstukken zoals de houdbaarheid van onze pensioenen en de financiƫle crisis in Europa. Alleen dankzij de steun van oppositiepartijen kunnen we in de Tweede Kamer nog de noodzakelijke besluiten nemen. Deze situatie is ronduit zorgelijk te noemen. Daardoor kan het kabinet minder slagvaardig opereren. Terwijl dat juist nu noodzakelijker is dan ooit om binnen Europa adequaat te kunnen reageren op de huidige financiƫle crisis."

De cris vraag volgens Koppejan om 'eendrachtig optreden'. "Een kabinetscrisis is niet in het belang van het land. Niemand zit te wachten op Belgische toestanden."

-----------------------------------------------------------------------------------------

Klik hier voor de volledige tekst van het bericht van Ad Koppejan, een jaar na het CDA Congres van 2 oktober.

Berichtenservice

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de polls en andere berichten van Ad Koppejan? Schrijft u zich dan in voor de berichtenservice.