Bericht

30-08-2011Scherp CDA haalt resultaat binnen!!

Mede dankzij vragen van Elly Blanksma en Ad Koppejan besluit minister Verhagen tot extra ondersteuning kredietverlening aan ondernemers

Drie weken geleden stelde Elly Blanksma samen met collega Koppejan vragen aan minister Verhagen van EL&I, naar aanleiding van berichten dat banken strengere eisen stellen aan nieuwe bedrijfsfinancieringen.
Wat onder andere aan de Minister gevraagd werd was of hij dit probleem onderkende, kon inschatten wat de gevolgen hiervan zijn en of hij hier iets aan wilde doen.
Mede dankzij deze vragen heeft de minister gisteren besloten om de kredietverlening extra te ondersteunen. Zo zal het garantiebudget voor de Borgstelling Midden Klein Bedrijf (BMKB) voor dit jaar verhoogt worden van 765 miljoen euro naar 1 miljard. Daarnaast heeft het kabinet besloten om het instrument Garantie Ondernemingsfinanciering te verlengen met vooralsnog een jaar. Met dit garantie-instrument stimuleert het kabinet de kredietverlening aan het grotere MKB en het kleinere grootbedrijf.
De CDA fractie zal zich in deze economisch onzekere tijden blijven inzetten voor ondernemers.

Berichtenservice

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de polls en andere berichten van Ad Koppejan? Schrijft u zich dan in voor de berichtenservice.