Mijn achtergrond

In mijn jeugd ben ik als oudste in een gezin van 6 kinderen gelukkig opgegroeid in Zoutelande. De voorouders van mijn vaders kant zijn afkomstig uit Zoutelande en die van mijn moeder uit Krabbendijke. Door mijn familiewortels voel ik mij dan ook met al mijn vezels verbonden met de provincie Zeeland. Elke dag vind ik het weer een groot voorrecht om vanuit Zeeland zitting te hebben in de Tweede Kamer.

Mijn vader was een waterbouwkundig opzichter. In de jaren’70 van de vorige eeuw ging het wat minder in de weg- en waterbouw. Dit was voor mijn ouders reden om een hotel te beginnen en verder te investeren in de verhuur van vakantiebungalows en appartementen onder de naam hotel- en verhuurbedrijf  “Oase”.

Mijn lagere schooltijd heb ik doorgebracht op de christelijke basisschool Willibrordus in Zoutelande; de school ook van mijn jongste dochter en zoon. Vervolgens heb ik het voortgezet onderwijs gevolgd in Middelburg door achtereenvolgens de MAVO, HAVO en het VWO te doorlopen. Daarna ben ik politicologie gaan studeren aan de Vrije Universiteit(VU) in Amsterdam. Eveneens heb ik marketing gestudeerd aan het TIAS in Tilburg. Na mijn studies heb ik in de Randstad gewerkt als vakbondsbestuurder bij de Vervoersbond CNV, projectmanager en hoofd communicatie van het Havenbedrijf Amsterdam en ben ik ook actief geweest als ondernemer met de bedrijven Swinth en E-Grant.

 

De boerderij waar mijn vader opgroeide (in Zoutelande)
Familie Koppejan, helemaal links mijn vader als kind
Familie Koppejan tijdens 1e Wereldoorlog
Oma Koppejan-Verhage uit Zoutelande (Walcherse klederdracht)
Oma Sonke-Luteijn uit Krabbendijke (Zuid Bevelandse klederdracht)
Familie Sonke; mijn moeder staat rechts achteraan
Bij mijn ouders op schoot
Mijn eerste interview
Met mijn zusjes op de blokhut die mijn vader voor ons bouwde
Als CDJA-voorzitter in gesprek met Ruud Lubbers
Getrouwd met Annemiek Elsen op 3 juni 1994
Trouwfoto van mijn ouders; Ko Koppejan en Corrie Koppejan-Sonke
Mijn grootouders Koppejan uit Zoutelande
Mijn grootouders Sonke uit Krabbendijke