Investeringen in Zeeuwse infrastructuur

Flash is required!

We moeten in Nederland blijven investeren in een goede infrastructuur. Het gaat daarbij om het verbeteren van onze bereikbaarheid en onze mobiliteit. Zowel voor het personenvervoer als voor het goederen transport. Nederland kent een sterke transport en logistieke sector. Ook Zeeland speelt hierin met Zeeland Seaports en diverse transport en havenbedrijven, een belangrijke rol. Daarnaast vormt het verbeteren van de verkeersveiligheid een belangrijke reden om te blijven investeren in onze infrastructuur. Het aantal verkeersslachtoffers in is nog steeds te hoog. Ook in Zeeland. 

Voor een provincie als Zeeland zijn snelle verbindingen per auto of met openbaar vervoer extra belangrijk. We hebben in Zeeland veel mensen die elders werken. En als de reistijd tussen woon- en werkplaats verkleint wordt, wordt het aantrekkelijker in Zeeland te gaan wonen. Het verkorten van deze reistijd kan zelfs een antwoord zijn op de bevolkingskrimp en het verdwijnen van voorzieningen op het platteland. Veel mensen zouden graag in Zeeland wonen, maar de reistijd tussen woon- en werkplaats is te lang. Ik heb zelf jarenlang in de Randstad gewerkt en in Zeeland gewoond. En ik reis nog steeds heel veel heen en weer. Dus ik weet hoe het is. 

Daarom ben ik voorstander van het verkorten van de reistijd met de trein van en naar de Randstad. In de komende kabinetsperiode moeten we de mogelijkheden daarvoor onderzoeken. Bovendien moeten we de N57/N59 op Schouwen - Duiveland - Hellegatsplein (Goeree Overflakkee) verbeteren. En we moeten de aanpassingen aan de N61 op Zeeuws Vlaanderen zo snel mogelijk uitvoeren. 

Wat betreft het goederentransport pleit ik voor het verbeteren van de goederenspoorlijn tussen Vlissingen en Antwerpen (VeZa). En het goederenspoor RoBel; het gedeelte West Brabant (Sloeboog, omleiding Bergen op Zoom, omleiding Roosendaal). 

In de afgelopen periode heb ik me ingezet voor een goede bereikbaarheid over het spoor en het verbeteren van de N57 op Walcheren. Ook de komende jaren wil ik mij in de Tweede Kamer inzetten voor een goede bereikbaarheid van Zeeland.