Weblog bericht

Door: Ad Koppejan

19-03-2010Opeens is alles anders

Op het moment dat ik dit schrijf zit ik 1206 dagen in de Tweede Kamer. Is het kabinet gevallen en zijn we als CDA na de teleurstellende uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in een neerwaartse spiraal terecht gekomen.
In de Kamer is nu alles anders geworden. Belangrijke onderwerpen zijn controversieel verklaard. Collega’s van partijen waar je de afgelopen jaren heel prettig mee hebt samengewerkt roepen opeens lelijke dingen. Kortom, de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni is begonnen.

In 2006 ben ik rechtstreeks verkozen. Ik kreeg mooie woordvoerderschappen toebedeeld als water, visserij, zeehavens en zeescheepvaart en onderwerpen op het gebied van sociale zaken. Daarnaast kreeg ik alle ruimte om Zeeland te vertegenwoordigen. Ik kom tot deze overpeinzingen omdat ik mijn motivatiebrief aan het schrijven ben waarin ik mij opnieuw beschikbaar stel voor de Tweede Kamer. Daarom heb ik de resultaten van ruim drie en een half jaar Kamerwerk geïnventariseerd. Ik heb in de afgelopen periode een belangrijke bijdrage mogen leveren aan debatten over de toekomst van onze nationale veiligheid tegen overstromingen, ontpoldering en het behoud van de mosselsector. Als voormalig ondernemer heb ik de nodige financiële en administratieve lastenverlichtingen voor elkaar gekregen. Zie voor een compleet overzicht; de rubriek resultaten op deze website.

Ik heb echter nog niet het gevoel dat mijn taak er in de Kamer op zit. We staan met de huidige economische crisis voor grote uitdagingen. En ook binnen het CDA is gezien het rumoer van de afgelopen tijd, nog veel te doen. Daar wil ik graag nog een bijdrage aan leveren.
Ik behoor bij de generatie CDJA’ers die verkiezingsposters plakten voor een tweede kabinet Lubbers. Lubbers wilde destijds zijn karwei afmaken. Dat wil ik ook!

Berichtenservice

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de polls en andere berichten van Ad Koppejan? Schrijft u zich dan in voor de berichtenservice.