Over Ad Koppejan

Momenteel ben ik 49 jaar en gelukkig getrouwd met Annemiek Koppejan-Elsen. Wij wonen samen met onze drie kinderen Sophie, Iris en Coen in Zoutelande aan de Zeeuwse Riviѐra. Zoutelande is een van de weinige plaatsen in Nederland met een strand op het zuiden; een toplocatie dus om te wonen en je vakantie door te brengen. Eind jaren’80 en begin jaren’90 ben ik eerst persoonlijk medewerker geweest van het toenmalig CDA-Kamerlid Johan de Leeuw en vervolgens voorzitter van het Christen Democratisch Jongeren Appel(CDJA). Na een aantal jaren bij de Vervoersbond CNV en het Havenbedrijf Amsterdam gewerkt te hebben runde ik als directeur van 1999 tot en met 2006 de bedrijven E-Grant en Swinth. Hierbij heb ik als ondernemer een bijdrage mogen leveren aan de (digitale) dienstverlening van de verschillende overheden. Ondanks dat ik dit vele jaren met groot plezier heb gedaan kriebelde bij mij toch het gevoel om mij volledig in te zetten voor de publieke zaak. Daarom zit ik vanaf november 2006 als Zeeuw voor het CDA in de Tweede Kamer(klik hier voor meer informatie over mijn drijfveren). In het najaar van 2010 zijn er diverse portretten over mij geschreven in onder andere het die in het najaar van 2010 zijn verschenen in de NRC, Volkskrant, PZC en Vrij Nederland. Eveneens zijn er toentertijd diverse interviews gepubliceerd in het ND, De Gelderlander/StentorDe Pers, AD en Trouw. Van recentere datum is het portret en het interview in de Volkskrant en in Trouw. Voor portretten en interviews op radio en TV verwijs ik jullie graag door naar mijn kanaal op YouTube.

Als CDA-Kamerlid ben ik de woordvoerder op het gebied van Economie, Ondernemerschap, Innovatie, Internationale Handel, MKB, Maatschappelijk verantwoord ondernemen(MVO), Recreatie en Toerisme, Visserij, Postmarkt en Telecom en internet.
Als volksvertegenwoordiger uit Zeeland houd ik mij vanzelfsprekend ook bezig met alles wat er op politiek gebied in Zeeland speelt. Het onderwerp dat het meeste in het nieuws is geweest is natuurlijk de Hedwigepolder. Jarenlang heb ik mij ervoor ingezet dat deze polder behouden blijft. Maar ik kom natuurlijk ook op voor polders buiten Zeeland waarvoor (natuur)plannen bestaan om ze onder water te zetten. Inmiddels zijn veel van deze plannen teruggedraaid.

Als je wilt weten waar ik mij als Tweede Kamerlid de afgelopen jaren voor heb ingezet en wat ik heb kunnen bereiken, ga dan naar de pagina Resultaten. Hier vind je een overzicht wat ik vanaf 2006 tot heden heb gepresteerd. Daarnaast zijn er in de rubriek Resultaten ook alle door mij gerealiseerde amendementen op wetten, aangenomen moties en ingediende Kamervragen(+antwoorden) terug te vinden. Als ondernemer ben ik gewend om resultaat gericht te werken. Als politicus wil ik het ook niet alleen hebben van mooie woorden maar beoordeeld worden op concrete daden en resultaten.

 

Persoonlijk motto:

"Politiek is niet voor bange mensen."
(citaat van Ruud Lubbers)

Berichtenservice

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de polls en andere berichten van Ad Koppejan? Schrijft u zich dan in voor de berichtenservice.

Foto van Ad Koppejan en Jan Peter Balkenende
Met Jan Peter Balkenende